Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sreda, 26. maj 2010 Novonastali AŠD FAMNIT v sodelovanju z UP FAMNIT in UP ZRS podaja pobudo za nov študijski program in napoveduje obisk Zorana Moke Slavnića

Koper, 26. maj 2010 – Košarkaški klub Izola in Športno društvo Koš Koper sedaj delujeta s strokovno podporo novonastalega Akademskega športnega društva AŠD FAMNIT. Ta bo sodeloval z UP FAMNIT in UP ZRS pri pripravi novega študijskega programa »Upravljanje in treniranje v izbranih športnih disciplinah«, smeri košarka in atletika na UP FAMNIT. Organizira pa tudi obiska legende jugoslovanske košarke Zorana Moke Slavnića.

 
Z aprilom je pričelo delovati Akademsko športno društvo AŠD FAMNIT. Ustanovljeno je bilo z namenom organiziranja in izvajanja športnih aktivnosti tako za člane društva kot tudi širšo javnost, dopolnjevanje študijskih ter obštudijskih dejavnosti študentov in zaposlenih na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (UP FAMNIT). S tem delovanjem želijo vzpostaviti drugačen model organiziranja košarke in drugih športnih aktivnosti v celotni paleti od rekreativne do tekmovalne ravni. O svojih aktivnostih bodo člane in širšo javnost obveščali na že postavljeni spletni strani: http://asd.famnit.upr.si/sl/
 
AŠD FAMNIT skupaj z UP FAMNIT in Inštitutom za kineziološke raziskave (UP ZRS) sodeluje pri pripravi novega študijskega programa»Upravljanje in treniranje v izbranih športnih disciplinah«, smeri košarka in atletika. Osnovni vzgib za postavitev novega programa je, s prepletom izobraževanja in športnega udejstvovanja, nuditi možnost športnikom za podaljšanje aktivne športne kariere, po zaključku le-te pa strokovna vključitev v proces vzgoje mladih športnikov.
 
Z namenom promocije košarke pa AŠD FAMNIT organizira tudi obisk Zorana Moke Slavnića - olimpijskega, svetovnega in večkratnega evropskega prvaka, legende jugoslovanske košarke. Pogovor z njim bo potekal 4. junija 2010 ob 20h v amfiteaterski predavalnici OŠ Koper.