Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sobota, 3. oktober 2020 Orientacijski dnevi 2020: sprejeli smo študente iz tujine!

Na Univerzi na Primorskem smo študente iz tujine tradicionalno sprejeli na orientacijskih dnevih, ki so letos potekali že četrto leto v Kopru in Izoli ter na pozameznih fakultetah. Aktivnosti se je med 28. in 30. septembrom udeležilo več kot 150 novih študentov, ki so prišli iz Bosne in Hercegovine, Češke, Hrvaške, Francije, Nemčije, Italije, Kosova, Črne gore, Severne Makedonije, Poljske, Portugalske, Rusije, Srbije, Španije, Turčije in Ukrajine.

Zaradi veljavnih ukrepov za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19 so nekatere dejavnosti potekale prek spleta, druge pa na prostem ali v manjših skupinah.

 

V ponedeljek, 28. septembra 2020, smo začeli z uvodnim sprejemom na daljavo, na katerem so študentje spoznali delovanje univerze in dobili prve informacije o Kopru, slovenski Istri in Sloveniji. Na predstavitvi Študentske organizacije Univerze na Primorskem so spoznali še ugodnosti in posebnosti statusa študenta v Sloveniji. 

    

V torek, 29. septembra, se je program nadaljeval z različnimi aktivnostmi na fakultetah. Med njimi so bili sestanki s koordinatorji programov, predstavitve slovenskega jezika in odkrivanje novih besed v slovenščini, sledilo je izpolnjevanje obrazcev za ureditev začasnega prebivališča v Sloveniji. 

Popoldne so se študentje v izolskem San Simonu razdelili v manjše skupine, da bi se udeležili športnih dejavnosti, ki jih je organiziral SportUP. Ves čas je deloval tudi kotiček za vprašanja in odgovore, kamor so se študentje lahko obrnili za reševanje morebitnih težav, s katerimi se navadno srečujejo pri urejanju administrativnih formalnosti. 

    

Po dopoldnevu na fakultetah je bil v sredo popoldne na vrsti še Lov na zaklad po Kopru. Študenti so se morali v skupinah do osem znajti po koprskih ulicah, opravljati naloge in slediti namigom. Zmagovalna skupina je prejela darilni bon za pice, ki jih je ponudila picerija Atrij. Po mnenju študentov je bil to vrhunec in najboljši možni zaključek Orientacijskih dni 2020.

Z veseljem izrekamo dobrodošlico še eni generaciji mednarodnih študentov na Univerzi na Primorskem!