Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 1. junij 2023 Odprta je registracija za 32. svetovni kongres IASP

Mednarodno združenje za preprečevanje samomora (IASP) in Univerza na Primorskem, Inštitut Andrej Marušič, Slovenski center za raziskovanje samomora organizirata 32. svetovni kongres IASP, ki bo potekal v Kongresnem centru Bernardin, Slovenija, od 19. do 23. septembra 2023.

>>> Zgodnja registracija je odprta do 30. junija 2023 na povezavi.

        

V čast nam je, da bo dogodek potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednice
Republike Slovenije dr. Nataše Pirc Musar.

Kongres je tradicionalni bienalni dogodek, ki si prizadeva vprašanje samomora umestiti na svetovni in regionalni ravni, v želji prikazovanja potrebe po ukrepanju tudi na lokalni ravni. Enotedenski dogodek je priložnost za sodelovanje z raznoliko skupnostjo akademikov, raziskovalcev, zdravnikov, kriznih delavcev, oseb z izkušnjo, prostovoljcev in vseh, ki so povezani s preprečevanjem samomora ali delujejo na sorodnih področjih.

32. svetovni kongres IASP ponuja pester znanstveni in družabni program, predavanja in delavnice za raziskovalke in raziskovalce na začetku kariere ter dogodek namenjen lokalni skupnosti. Slednjega smo poimenovali Dan povezovanja: za ljudi z izkušnjo samomorilnega vedenja, bližnje in žalujoče in bo potekal 23. septembra 2023 v Kongresnem centru Bernardin, v dvoranah Aurora, Daphnia in Nautilus.

Dogodek je namenjen širši javnosti, še posebej žalujočim, posameznikom z izkušnjo in pa strokovni javnosti. Osrednji cilj je ozaveščati o samomorilnem vedenju, težavah v duševnem zdravju ter o žalovanju po samomoru. Vključuje različne aktivnosti, meddrugim krajša predavanja na teme žalovanja in prepoznavanja stiske, okrogle mizeživo knjižnico in delavnico »Blagodejna moč zvoka«.

>>> Dogodek je brezplačen s prijavo, saj je število mest omejeno. Podrobnejše informacije najdete na povezavi.