Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

torek, 4. junij 2013 Odlični rezultati naših študentov Računalništva in informatike na internetni olimpijadi

Začetki svetovne internetne olimpijade segajo v leto 2007, ko sta glavni organizatorici tekmovanja – Univerza v Joškar-Ola iz Rusije in Arijelska univerza v Izraelu – pričeli z izvedbo matematike. V letu 2013 tekmovanje vključuje že 10 znanstvenih disciplin. Uradna spletna stran tekmovanja je: http://www.i-olymp.ru/.

Tekmovanje v informatiki poteka v dveh krogih. Tekmovanje je začelo 1203 tekmovalcev, v drugi krog pa jih je prišlo le 623. Udeleženci so bili razdeljeni glede na fakultete, naši študentje dodiplomskega študijskega programa 1. stopnje Računalništvo in informatika so bili uvrščeni v kategorijo »Tehnika in tehnologija«.

V kategoriji »Tehnika in tehnologija« je v drugem krogu tekmovalo 129 najboljših tekmovalcev, naši 3 študentje so osvojili bronasto priznanje, saj so vsi osvojili enako število točk in s tem zasedli 28., 29. in 30. mesto. Glede na to, da so študentje z enakim številom točk zasedli skupna mesta, so naši študenti skupaj zasedli odlično 9. mesto.

Naši študentje dodiplomskega študijskega programa 1. stopnje Računalništvo in informatika, ki so na internetni olimpijadi zasedli skupno 9. mesto na tekmovanju v informatiki so Tomaž Tomažinčič, Aleksandar Todorović in Andrej Godec.

Sodelavci UP FAMNIT študentom za dosežene uspehe iskreno čestitamo!