Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 24. maj 2013 Odlični rezultati naših matematikov na internetni matematični olimpijadi

Začetki svetovne internetne olimpijade segajo v leto 2007, ko sta glavni organizatorici tekmovanja – Univerza v Joškar-Ola iz Rusije in Arijelska univerza v Izraelu – pričeli z izvedbo matematike. V letu 2013 tekmovanje vključuje že 10 znanstvenih disciplin. Uradna spletna stran tekmovanja: http://www.i-olymp.ru/.

Tekmovanje v matematiki poteka v štirih krogih. Prvi trije so se odvijali na sedežu naše fakultete, medtem ko se bo četrti, finalni krog izvedel na Arijelski univerzi v Izraelu.

Prva dva kroga sta potekala tako, da so študentje v 180 minutah online reševali 16 nalog, reševanje nalog v tretjem krogu pa je potekalo v fizični obliki, ko so študentje morali rešiti 12 nalog v 240 minutah.

Letošnjega tekmovanja iz matematike se je od začetka tekmovanja udeležilo 6.895 študentov s 468 fakultet. Do tretjega kroga je prišlo le 84 najboljših študentov, od katerih jih bo 46 povabljenih v finalni krog v Izrael.

Do tretjega kroga so se prebili tudi štirje naši študenti prvih in drugih letnikov matematike, in sicer Bećo Merulić, Anastasiya Tanana, Edin Husić in Radovan Krtolica. Osvojili so naslednja mesta:

  • 21. mesto Bećo Merulić,
  • 32. mesto Anstasiya Tanana,
  • 33. mesto Edin Husić,
  • 64. mesto Radovan Krtolica.

Študent Bećo Merulić je tako dobitnik srebrne medalje, študenta Anastasiya Tanana in Edin Husić pa bronaste.

Vsi dobitniki medalj bodo povabljeni v finalni krog v Izrael.

Sodelavci UP FAMNIT vsem tekmovalcem in posebej Beću Meruliću, iskreno čestitamo za dosežene uspehe!