Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

nedelja, 6. april 2014 Odlične uvrstitve naših študentov na mednarodnem tekmovanju Vojtěch Jarník International Mathematical Competition

V petek, 4. aprila 2014, je v Ostravi na Češkem potekalo študentsko tekmovanje v matematiki Vojtěch Jarník International Mathematical Competition.

Gre za tekmovanje s pestro mednarodno udeležbo in dolgoletno tradicijo. Letos je namreč potekala že 24. izvedba. V kategoriji I so barve FAMNITa in Univerze na Primorskem uspešno zastopali študenti Matematike, in sicer: Marko Palangetić, Marko Rajković in Roman Solodukhin iz 1. letnika ter Ratko Darda in Anastasiya Tanana iz 2. letnika.

Skupno so dosegli 66 točk in se tako po doseženi vsoti točk uvrstili na 2. mesto. Pred njimi so bili le študenti iz univerze v Dolgoprudnyu.

Najuspešnejša med našimi študenti je bila Anastasiya Tanana, ki je na tem izjemno zahtevnem tekmovanju zbrala kar polovico vseh točk. Na letošnjem tekmovanju je v omenjeni kategoriji tekmovalo 86 študentov iz 31 univerz iz 16 držav.

Rezultate tekmovanja si lahko ogledate na naslovu: http://vjimc.osu.cz/j24/j24results1.html, naloge, ki so jih študenti reševali, pa najdete na naslovu: http://vjimc.osu.cz/j24/j24problems1.pdf.

Sodelavci FAMNITa iskreno čestitamo študentom k uspehom in jim želimo odlične rezultate tudi na prihodnjih tekmovanjih!