Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 30. marec 2023 Oddelek za matematiko (UP FAMNIT) sklenil pomembno vez z Univerzo v Rijeki

Danes 30. marca 2023, se je Oddelek za matematiko odpravil na Univerzo v Rijeki, kjer so matematiki obeh fakultet izmenjali znanje ter diskutirali o možnostih, ki jih prinaša prihodnje sodelovanje.  

Srečanje se je pričelo s predstavitvijo seminarja z naslovom Erdős-Ko-Rado property of transitive permutation groups," ki ga je izvedel izr. prof. dr. Ademir Hujdurović. Po zanimivi razpravi seminarja, so nadaljevali z diskusijo o prihajajočih se konferencah, ki bodo potekale na Hrvaškem in v Sloveniji. 

“Na splošno je bilo srečanje zelo uspešno. Menim, da ima sodelovanje, med Univerzo v Rijeki in Univerzo na Primorskem, pomembno vlogo pri nadaljnjem razvoju, kar bo zagotovo pripomoglo pri novih raziskovalnih možnostih, izmenjavi znanj, kot tudi izmenjavi naših študentov. Veseli nas, da se je zbralo toliko navdušenih matematikov, ki so delili svoje znanje in ideje. Srečanje pa se je izkazalo kot odlična priložnost za druženje, izmenjavo idej in razpravo o novih raziskovalnih področjih.Vsekakor se veselimo še več takšnih srečanj v prihodnje! ” povzema današnji dan dr. Blas Fernandez, z Oddelka za matematiko UP FAMNIT.