Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sreda, 6. april 2022 Po dveletnem premoru se naši študentje in študentke iz Češke vračajo z novimi uspehi

Med 31. 3. in 3. 4. je v Ostravi (Češka) potekalo že 30. tradicionalno mednarodno matematično tekmovanje Vojtěch Jarník International Mathematical Competition, najstarejše tekmovanje matematike za študente v Evropski uniji, katerega se študenti UP FAMNIT tradicionalno udeležujejo že vrsto let. Tekmovanje je bilo letos izvedeno po dveh letih premora, ponovno pa so se ga udeležili tudi Famnitovi študentje, ki so dosegli izjemne rezultate.

V prvi kategoriji (za študente 1. in 2. letnika oziroma mlajše od 22 let) so Famnitove barve zastopali Dren Neziri, Diar Gashi (oba 1. letnik Matematike), Dorotea Redžepi (2. letnik Matematike), v drugi kategoriji je tekmovala Ajla Šehović (3. letnik Matematike).

                                 

Najboljše se je odrezal študent prvega letnika Dren Neziri (Matematika, 1. stopnja), ki je s 15 točkami zasedel 10. mesto, za katerega je prejel tudi certifikat. 

                                                 

Rezultati vseh študentov so dostopni na spodnjih povezavah.
https://vjimc.osu.cz/j30results1
https://vjimc.osu.cz/j30results2

Med tekmovalne naloge je bila uvrščena tudi naloga, ki jo je predlagal doc. dr. Slobodan Filipovski. (Naloga 3, kategorija 2). Vse naloge so dostopne tukaj.

Našim študentom čestitamo in jim želimo še veliko uspešnih nastopov!