Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

torek, 10. april 2018 Naši matematiki v sami špici tekmovanja Open International Internet-Olympiad

V marcu sta na Famnitu potakala 1. in 2. krog letošnjega mednarodnega matematičnega tekmovanja Open International Internet-Olympiads for Higher Education Students, pri katerem študenti rešujejo naloge prek spleta.

Prvega kroga se je udeležilo 5.887 študentov s 158 univerz, v kategoriji »specializirane fakultete«, kamor spada UP FAMNIT, pa je tekmovalo 772 študentov s 63 univerz. Našo fakulteto so zastopali Luka Pavlović (2. l. Matematične znanosti), Roman Solodukhin (1. l. Matematične znanosti), Mirza Krbezlija (3. l. Matematika), Arbër Avdullahu in Daniil Baldouski (oba 2. l. Matematika) ter Đorđe Mitrović (1. letnik Matematika).

Vsi naši študenti so dosegli nadpovprečne rezultate in se uvrstili v drugi krog tekmovanja. Roman Solodukhin in Luka Pavlović pa sta pri tem dosegla kar 50% možnih točk, kar ju glede na spodnji graf, ki prikazuje porazdelitev študentov glede na % doseženih točk, uvršča v samo špico med vsami tekmovalci.

Drugega kroga se je udeležilo 542 študentov, od tega 135 v kategoriji specializiranih fakultet, kjer je Roman Solodukhin dosegel 2. mesto. Poleg njega sta se v tretji krog, ki bo potekal meseca maja, uvrstila še Arbër Avdullahu in Luka Pavlović, ki sta si delila 36. mesto.

Famnitovi študenti se že tradicionalno udeležujejo internetne olimpijade, na kateri so tudi zelo uspešni. Lani sta se dva tekmovalca prebila v finale, pred dvema letoma pa je Univerza na Primorskem pridobila naziv »Univerza zmagovalka«.

Vsem našim sodelujočim študentom iskreno čestitamo za uspeh!


(Na fotografiji od leve proti desni: Arbër Avdullahu, Mirza Krbezlija, Luka Pavlović, Roman Solodukhin, Đorđe Mitrović in Daniil Baldouski)