Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 6. avgust 2020 Naši študenti uspešni na mednarodnem matematičnem študentskem tekmovanju – IMC

Med 25. in 30. julijem 2020 je potekalo 27. mednarodno matematično študentsko tekmovanje (IMC), ki velja za najprestižnejše tovrstno tekmovanje na svetu. Zaradi pandemije COVID-19 je letošnja izvedba potekala preko spleta, kar pomeni, da so vodje ekip tekmovalce nadzirali bodisi preko spletnih orodij bodisi v živo.

Spletna izvedba je botrovala k izjemno veliki udeležbi, saj je bilo prijavljenih več kot 560 študentov iz celega sveta. Univerza na Primorskem pa je bila edina slovenska institucija, ki je v tem času organizirala priprave in prijavila svoje študente na tekmovanje. Ekipo UP FAMNIT so sestavljali študenti Arbër Avdullahu (1. letnik, Matematične znanosti), Besfort Shala (2. letnik, Matematika), Ajla Šehović (1. letnik, Matematika), Milan Milivojčević (1. letnik, Računalništvo in informatika), Jana Ristovska (1. letnik, Računalništvo in informatika) ter vodja ekipe izr. prof. dr. Marko Orel.

Otvoritvi tekmovanja, ki je potekala v soboto 25. julija, sta sledila dva tekmovalna dneva, ko so študenti imeli na voljo štiri ure za reševanje štirih nalog na dan. Od drugega dneva dalje pa so vodje ekip ocenjevali študentske izdelke in to dejansko 24 ur na dan, saj je tekmovanje potekalo sočasno po celem svetu. V četrtek 30. 7. je sledila še slavnostna razglasitev rezultatov in nagrad (ogledate si jo lahko na tej povezavi). Med študenti UP FAMNIT sta se najbolje odrezala Arbër Avdullahu in Besfort Shala, ki sta prejela častni certifikat.

Več o tekmovanju si lahko preberete na tej povezavi, do nalog pa lahko dostopate tukaj.

Našim študentom in vodji ekipe dr. Orlu iskreno čestitamo!


(Na fotografiji: trenutki pred začetkom 2. tekmovalnega dne)