Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sobota, 18. januar 2020 Na UP FAMNIT gostili 80 mentorjev logike

V soboto, 18. januarja, smo na UP FAMNIT gostili 11. srečanje mentorjev logike, ki ga tradicionalno organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenije. 80 učiteljev in profesorjev matematike iz cele Slovenije so do zadnjega kotička napolnili veliko predavalnico fakultete in dopoldne preživeli ob poslušanju različnih matematičnih vsebin. Začeli so z delavnico Gabrijele Hladnik z naslovom Prvi koraki v reševanje lingvističnih nalog, nato so sledila predavanja Platonova telesa in simetrija teles (Bela Szomi Kralj), Stavčna oziroma izjavna logika (dr. Borut Cerkovnik) in Igrive naloge, ki animirajo otroke za delo v logiki in matematiki (Edi Umer).

 

Prisotne sta sprejela dekan UP FAMNIT,  izr. prof. dr. Ademir Hujdurović, in prof. dr. Martin Milanič, ki sta med drugim predstavila bogat program aktivnosti, ki jih izvajamo na področju matematike tako za osnovne kot za srednje šole – od matematičnih dni do poletnega tabora Matematika je kul, kviza Adventni koledar ter priprav na matematična tekmovanja in predavanj po posameznih šolah.

Srečanje mentorjev logike predstavlja še eno pomembno sodelovanje med našo univerzo in širšim okoljem, veseli pa nas, da je veliko prisotnih učiteljev že poznalo delovanje Famnita, saj se redno udeležujejo naših aktivnosti.