Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sreda, 15. maj 2013 Mešana ekipa Famnita univerzitetni prvak v odbojki lige Univerze na Primorskem

V ponedeljek, 13. maja 2013 je med 16. in 23. uro potekal zaključni turnir ligaških tekmovanj Univerze na Primorskem, kjer so se najboljše ekipe pomerile za naslov prvaka v odbojki, košarki in futsalu. V odbojki je prvak univerzitetne lige postala mešana ekipa Famnita, v futsalu ekipa UP FHŠ, in v košarki pa ekipa UL FPP.

Mešana ekipa Famnita se je v finalni tekmi za prvo mesto Odbojkarske univerzitetne lige pomerila z ekipo UP FTŠ. Prvi niz sta obe ekipi začeli odločno in z željo po zmagi. Skozi niz sta se ekipi nekajkrat izmenjali v vodstvu, v zaključku niza pa je nekaj več pokazala ekipa Famnita, ki je niz osvojila z rezultatom 20:25. Drugi niz je bolj odločno začela naša ekipa, ki je z dobrimi servisi takoj priigrala nekaj točk prednosti. »Turistom« je po minuti odmora in z bučno pomočjo navijačev s tribun, uspelo nadoknaditi zaostanek in tudi prevzeti vodstvo. Vendar igralci ekipe Famnita niso dovolili, da bi jim nasprotniki pobegnili s preveliko razliko. Začeli so igrati boljše v vseh elementih igre in niz osvojili z razliko 17:25. FAMNIT je z zmago z rezultatom 0:2 tako že drugo leto zapored postal prvak Odbojkarske univerzitetne lige Univerze na Primorskem.

Tretje mesto je zasedla ekipa PEF.

Več informacij o zaključnem turnirju lige Univerze na Primorskem je na voljo prek povezave: http://www.uszp.si/aktualno/14348