Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

torek, 28. april 2009 Mednarodna konferenca in koncert, posvečena psihiatru dr. Andreju Marušiču

Včeraj je v Kopru potekala mednarodna konferenca, organizirana v spomin na vsestranskega psihiatra in psihologa dr. Andreja Marušiča, ki je neizbrisno zaznamoval mednarodno psihiatrično stroko in tudi slovensko javno življenje. Dr. Andrej Marušič je tudi soustanovitelj Oddelka za zdravje na Primorskem inštitutu za naravoslovne in tehnične vede Univerze na Primorskem.

Tema konference z naslovom z naslovom "TRIPLE I - INTUITION, IMAGINATION, INNOVATION", organizirane v spomin na dr. Marušiča, so bili novi pristopi k duševnemu zdravju s posebnim poudarkom na suicidiologiji. Konferenca se je odvijala v ponedeljek, 4. maja od 9.00 do 18.00  v Središču Rotunda (Destradijev trg 11) v Kopru, na njej pa so s prispevki sodelovali domaci in tuji strokovnjaki, med njimi Diego de Leo, Marco Sarchiapone, Slavko Ziherl, Saška Roškar, Nikolina Jovanović in Andraž Teršek.

V okviru konference je prav tako v Središču Rotunda isti dan ob 17h potekala tudi predstavitev knjige Javno duševno zdravje avtorjev dr. Andreja Marušiča in Sanje Temnik, ki je na isti dan izsla v zalozbi celjske Mohorjeve družbe.

Zvečer je Rudi Bučar zaigral pesmi Andreja Marušiča v Palači Manzioli v Izoli.

Konferenco sta organizirali Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije ter Primorski inštitut za naravoslovne in tehnične vede, Univerza na Primorskem.
 


Foto: Delo/Igor Modic