Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 18. januar 2013 Mednarodna delavnica “Krovne tehnike v teoriji grafov (Algebraic, Topological and Complexity Aspects of Graph Covers)” (ATCAGC) 2013

V ponedeljek, 28.1.2013 se v Bovcu pričenja mednarodna delavnica “Algebraic, Topological and Complexity Aspects of Graph Covers 2013” (ATCAGC) v soorganizaciji dveh članic Univerze na Primorskem – UP FAMNIT in UP IAM.

Gre za peto delavnico v seriji ATCAGC srečanj (prvo je bilo organizirano na Finskem, drugo v Novi Zelandiji, tretje na Slovaškem in četrto v ZDA).

Glavna vsebina so krovi grafov in njihova uporaba na različnih področjih matematike, kot so algebraična teorija grafov, modeli izračunavanja in algoritmi na grafih. Glavni cilj delavnice je srečanje raziskovalcev, ki delujejo na področju krovnih tehnik grafov, da si izmenjajo nove pristope in rezultate ter nadaljujejo s skupnim raziskovalnim delom.

Delavnice se bodo poleg domačih profesorjev in raziskovalcev udeležili tudi raziskovalci s Češke, Slovaške,  Rusije, Nove Zelandije, Kanade in Velike Britanije.  

Delavnica se bo zaključila  1. februarja 2013.

Več informacij o delavnici je dostopnih tukaj.