Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 24. november 2023 Medkulturno sodelovanje in varnostna preventiva za odhodne Erasmus študente: Usposabljanje sodelavcev na Univerzi v Gentu

Sodelavki UP FAMNIT, Sanja Sandić iz Službe za komuniciranje in Tanja Labus iz Službe za mednarodno in meduniverzitetno sodelovanje, sta se med 22. in 24. novembrom udeležili usposabljanja za zaposlene na Univerzi v Gentu. Tema usposabljanja je bila medkulturno sodelovanje in varnostna preventiva za odhodne Erasmus študente.

Tridnevni program je vključeval predavanja o mednarodnih in medkulturnih kompetencah, pripravah in varnosti v tujini za študente, ki odhajajo na mobilnost, ter teme, povezane z mobilnostjo študentov in osebja na globalni jug. Sodelavki sta predstavili tudi dobre prakse spodbujanja dohodnih in odhodnih mobilnosti študentov na UP.

Usposabljanja se je udeležilo 23 udeležencev iz 15 držav.

Vsebine iz usposabljanja, ki odpirajo nove možnosti za razvoj na UP, vključujejo vzpostavitev strukturiranih izobraževalnih programov za odhodne študente ob uporabi različnih digitalnih virov, krizno upravljanje in poročilo po mobilnosti.

Trenutno smo v procesu vzpostavljanja novega Erasmus+ partnerstva z Univerzo v Gentu.

Ključne ugotovitve in smernice usposabljanja bodo sodelavcem na UP predstavljene v naslednjih tednih.