Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 22. marec 2019 Med prejemniki nagrad Univerze na Primorskem tudi naša sodelavca in študentka

V četrtek, 21. marca 2019, je s 16. slovesno akademijo dosegel višek letošnji Teden Univerze na Primorskem, ki ga je kot vsako leto oblikovala tudi naša fakulteta. V protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru je rektor prof. dr. Dragan Marušič podelil 16 priznanj in nagrad profesorjem, študentom in zaposlenim Univerze na Primorskem. Najvišji naziv je letos pripadel novemu častnemu doktorju, filozofu, esejistu in likovnemu kritiku Andreju Medvedu.

Med prejemniki priznanj in nagrad so letos tudi:

  • doc. dr. Ademir Hujdurović, profesor in raziskovalec na UP FAMNIT in UP IAM, ki je prejel nagrado za znanstveno odličnost za leto 2018 za področje naravoslovja in tehnike,
  • doc. dr. Michael David Burnard, profesor in raziskovalec na UP FAMNIT in UP IAM, ki je prejel Svečano listino Univerze na Primorskem,
  • Maja Jerman, diplomantka magistrskega študijskega programa Uporabna psihologija, je prejela nagrado »Srečko Kosovel za študente Univerze na Primorskem«. Nagrado je prejela za izredne dosežke pri pripravi zaključne naloge z naslovom »Samozavedanje spolne identitete pri transspolnih osebah« (mentor: izr. prof. dr. Gregor Žvelc, somentorica: doc. dr. Maja Smrdu).

Vsem prejemnikom priznanj in nagrad iskreno čestitamo in se jim zahvaljujemo za dragoceno delo, ki ga opravljajo za našo fakulteto in univerzo, obenem pa jim želimo veliko uspehov na njihovi nadaljnji poti!

Več o slovestnosti in o prejemnikih nagrad ter priznanj si lahko preberete na tej povezavi.


(Na fotografiji: prejemniki priznanj in nagrad Univerze na Primorskem za leto 2018)