Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sreda, 3. maj 2023 Konferenca slovenskih matematikov na Bledu

Konferca slovenskih matematikov bo potekala 15. in 16. septembra 2023 v Festivalni dvorani na Bledu. Organizira jo Odbor za matematiko pri DMFA s soorganizatorji Fakulteto za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Fakulteto za matematiko in fziko Univerze v Ljubljani in podjetjem Abelium ter pod pokroviteljstvom Slovenske akademije znanosti in umetnosti.

***

S konferenco obeležujemo tudi 150. obletnico rojstva očeta slovenske matematike Josipa Plemlja, ki mu bo posvečen prvi del konference,  15. septembra dopoldne, ko bodo o Plemlju in njegovi zapuščini predavali upok. prof. dr. Milan Hladnik, akad. prof. dr.  Franc Forstnerič in izr. prof. dr. Željko Oset.

Nadaljevanje konference (15.9. popoldan in 16.9. ves dan) je razdeljeno na raziskovalno aplikativni in pedagoški del.

Raziskovalno aplikativni del: predstaviti najpomembnejše dosežke slovenske matematike zadnjih let in hkrati raziskovalno delo uspešnih raziskovalcev mlajše generacije. Poleg tega želijo na srečanju predstaviti dosežke na različnih področjih matematike, tudi aplikativne. 

Raziskovalci, aplikativci in doktorski študentje ste vabljeni, da oddate prijave za 20-minutna predavanja ali plakat.

Pedagoški del je namenjen predstavitvi strokovnih tematik na temo poučevanja matematike in fizike.  Učitelji in profesorji matematike in fizike ste vabljeni, da oddate prijave za 20-minutna predavanja ali plakat.

Prispevki bodo objavljeni v konferenčnem zborniku.

Morebitna vprašanja pošljite na mathematics@dmfa.si