Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 29. marec 2013 Izmenjava znanj in izkušenj na srečanju s predstavniki podjetij in javnih zavodov

V četrtek, 28. marca 2013 je v prostorih fakultete potekalo srečanje s predstavniki gospodarstva in javnih zavodov. Srečanje sta organizirala UP FAMNIT in UP IAM z namenom preveriti možnosti za skupno sodelovanje na področju izobraževanja in raziskovanja ter prijave skupnih projektov.

Vabilu se je odzvalo 12 podjetij in javnih zavodov, in sicer: Actual I.T., Banka Koper, Harpha Sea d.o.o., Klet Rodica Truške, Morigenas - društvo za raziskovanje in zaščito morskih sesalcev, Nacionalni park Brijuni, Občina Izola, Talpas d.o.o., Vrtnarstvo Moretini d.o.o., Zavod za zdravstveno varstvo Koper, Adriatic Slovenica d.d. - PE Koper, Zoo park Rožman.

Organizatorja srečanja sta gostom predstavila raziskovalne kompetence svojih oddelkov ter študijske programe in druge temeljne dejavnosti obeh članic.

Srečanje se je pričelo ob 10:00 s predstavitvijo organizatorjev srečanja. Dekanja doc. dr. Klavdija Kutnar in direktor doc. dr. Vito Vitrih sta gostom predstavila fakulteto in inštitut, nato pa so dr. Jure Pražnikar, doc. dr. Katarina Babnik in viš. pred. mag. Rado Pezdir predstavili interdisciplinarne kompetence fakultete in inštituta. Sledila je predstavitev gostov oz. podjetij in javnih zavodov, iz katerih prihajajo.

V popoldanskem delu srečanja so se gostje razdelili v dve skupini po vsebinskih področij. Predstavniki oddelkov so gostom predstavili ožje raziskovalne kompetence – na področju matematike, računalništva in informatike ter na področju naravovarstva in biotehnike.

Srečanje se je zaključilo z okroglo mizo z naslovom »Potencialna vloga UP Famnit in UP IAM pri razvoju in raziskavah v gospodarstvu«, ki jo je moderirala doc. dr. Andreja Kutnar. Prisotni so ugotovili, da je povezovanje vseh intelektualnih moči v lokalnem in širšem okolju nujno za razvoj in se dogovorili za nekatera skupna sodelovanja in srečanja tudi v prihodnje.

Oglejte si nekaj fotoutrinkov s srečanja v fotogaleriji preko spodnje povezave:
http://www.famnit.upr.si/sl/gallery/album/srecanje-s-predstavniki-podjetij-in-javnih-zavodov-