Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sobota, 18. februar 2023 Ponovno veliko zanimanja na Famnitovih Informativnih dnevih

V petek in soboto, 17. in 18. februarja, so v Sloveniji potekali Informativni dnevi za bodoče študentke in študente. Na Famnit-u smo se v letošnji izvedbi na interaktiven način predstavili na dveh lokacijah ter tudi tokrat zabeležili veliko zanimanja za naše dodiplomske študijske programe.

Dijake je v Kopru, na sedežu fakultete (Glagoljaška 8), pred začetkom predstavitev pozdravil dekan, izr. prof. dr. Ademir Hujdurović, v Izoli (Livade 1.0), kjer se (delno) izvajajo nekateri študijski programi, pa izr. prof. dr. Dunja Bandelj, predstojnica Oddelka za aplikativno naravoslovje in Prodekanja za študijske zadeve.

Dijaki so tako v Kopru pridobili informacije o študijskih programih Matematika, Matematika v ekonomiji in financah, Računalništvo in informatika, Bioinformatika in Biopsihologija, v Izoli pa smo jim predstavili Sredozemsko kmetijstvo in Varstveno biologijo.

Po koncu predstavitev v Kopru so se dijaki lahko udeležili Famnitovega informativnega sejma, na katerem so spoznali še študente tutorje in člane Študentskega sveta, za vsa vprašanja glede vpisa in možnosti mednarodnih izmenjav pa je bil na voljo tudi Referat za študente in Mednarodna pisarna. Oddelki fakultete so za obiskovalce sejma pripravili zanimive dejavnosti, tako so se lahko dijaki preizkusili v uporabi AR očal, matematični igri SET, predstavili pa smo jim tudi delovanje EEG kape.

V Livadah smo dijakom razkazali nove prostore, v katere je umeščena visoko-tehnološka oprema, ki je namenjena zlasti raziskavam na področju aplikativnega naravoslovja, biodiverzitete, bioinformatike, živil, prehrane, zdravja, urbanizma, ergonomije in kineziologije, oljkarstva, gastronomije in kulture vina, mediteranskih kultur ter okoljskih tehnologij in rabe obnovljivih materialov.

Sobotni popoldanski termin je bil rezerviran za predstavitve v angleščini preko sistema ZOOM za dijake, ki prihajajo iz tujine in se zanimajo za programe Matematika, Računalništvo in informatika ter Bioinformatika, ki jih na Famnit-u izvajamo tudi v angleškem jeziku.

Za vprašanja, vezana na prijavno-vpisni postopek, se lahko dijaki obrnejo na Referat za študente (referat@famnit.upr.si) ter Vpisno službo UP (vpis@upr.si).


Dijakinje in dijaki, ki jih zanima, kako v praksi potekajo predavanja na UP FAMNIT in na ostalih fakultetah Univerze na Primorskem, se bodo lahko udeležili Tednov odprtih predavalnic, ki bodo potekali med 20. februarjem in 17. marcem 2023. Celoten program predavanj in ostalih dogodkov je objavljen tukaj.