Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 12. februar 2010 Informativni dnevi, 12. in 13. 2.

V petek, 12. 2., in soboto, 13. 2., so potekali Informativni dnevi Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije, kjer smo predstavljali študijske programe:

Koordinatorji in asistenti so dijakom in njihovim staršem prikazali posebnosti študijskih programov, sledil je praktični prikaz: dijaki, zainteresirani za Biodiverziteto, so si med drugim lahko pod mikroskopom in lupo pogledali preparate, računalničarji so prikazali, kako se vozi avto z rdečimi listi papirja, matematikom je mag. Rado Pezdir pojasnil Ponzijevo shemo, največjo prevaro na finančnih trgih, koordinatorji Sredozemskega kmetijstva pa so ponudili degustacijo oljčnih olj.
 
Izjemno zanimanje so dijaki pokazali za oba nova univerzitetna študijska programa:

Predstavitev novih programov je obiskalo med 30 in 40 dijakov na posamezni termin (ob 10h in ob 15). Dijaki, ki jih je zanimala Biopsihologija, se med drugim spoznali z metodami iz nevrologije in projektih s področja duševnega zdravja, v katerih bodo lahko sodelovali tudi bodoči študenti, koordinatorji Aplikativne kineziologije pa so v pestrem programu prikazali merjenje sestave telesa, elektromiografijo in dinamometrijo.

Več utrinkov z informativnih dni si lahko ogledate v fotogaleriji (foto: Pavel Fičur).