Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 23. maj 2019 Famnitovi doktorski študenti popestrili Dneve Latinske Amerike in Karibov

Na povabilo Ministrstva za zunanje zadeve RS smo se ta teden udeležili mednarodne konference Dnevi Latinske Amerike in Karibov 2019, ki je v okviru Blejskega strateškega foruma potekala v Ljubljani in Piranu.

Piranskega dogodka so se v četrtek, 22. maja, udeležili predstavniki ustanov gospodarstva, znanosti in izobraževanja, katerim je izr. prof. dr. Andreja Kutnar predstavila tako delovanje Univerze na Primorskem kot raziskovalnega Zavoda InnoRenew CoE. V ospredju so bila predvsem številna sodelovanja med omenjenima ustanovama in partnerji iz držav Latinske Amerike, s katerimi že nekaj let izvajamo skupne aktivnosti predvsem na področju raziskovanja.

Srečanja so se udeležili tudi nekateri doktorski študenti UP FAMNIT, ki so na študij prišli ravno iz južne Amerike. Trenutno imamo na naši fakulteti štiri doktorske študente iz Mehike, enega iz Argentine in enega iz Kolumbije ter eno raziskovalko iz Mehike na podoktorskem študiju. Med njimi so vsi matematiki, z izjemo enega, ki študira Računalništvo in informatiko. Na dogodku je beseda tekla o možnosti nadaljnjih sodelovanj, veliko pa je bilo zanimanja za naše študente, saj so udeležence zelo zanimale njihove izkušnje v Sloveniji. Kljub temu da izhajajo iz različnih držav in območij, so se vsi strinjali, da je slovensko Primorje zelo prijazno okolje za življenje, UP FAMNIT pa pomembno stičišče znanstvenikov z vseh vetrov in hkrati idealno središče za študij in raziskovanje.