Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

torek, 7. januar 2014 Famnitovi biološki večeri: na tretjem predavanju o varstvu potrošnika z vidika zagotavljanja varne hrane

V sklopu Famnitovih bioloških večerov bo v ponedeljek, 13.1.2014 ob 19. uri v Veliki predavalnici UP FAMNIT potekalo tretje predavanje z naslovom Varstvo potrošnika z vidika zagotavljanja varne hrane, ki ga bo izvedla dr. Elizabeta Mičović.

Kratka vsebina predavanj:
Predavateljica bo predstavila osnovne pravice potrošnikov, ki izhajajo iz zakona o varstvu potrošnikov. Kako in kdaj je lahko potrošnik žrtev nepoštenih praks (zavajanja z neustreznim označevanjem in oglaševanjem, potvorbe živil, morebitne zastrupitve...). Predstavila bo konkretne primere iz prakse in vlogo nosilcev živilske dejavnosti, inšpekcijskih služb in potrošnika.

O predavateljici:
Dr. Elizabeta Mičović je doktorica znanosti s področja varstvoslovja, v njeno poklicno področje pa spadajo živilska industrija, kontrola kakovosti, razvoj izdelkov, varna hrana, mikrobiologija, analize tveganja, upravljanje s tveganji, uradni inšpekcijski nadzor, javno zdravje in varstvo potrošnikov.

Predavanje bo potekalo v okviru projekta BioDiNet - Mreža za varovanje biotske raznovrstnosti in kulturne krajine, ki je sofinanciran v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev.

 

Vljudno vabljeni!