Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sreda, 20. junij 2012 FAMNITov diplomant prejel Trimovo raziskovalno nagrado za najboljša diplomska dela

Na natečaju najbolj inovativnih in kreativnih diplomskih, specialističnih in magistrskih nalog ter doktorskih disertacij mladih raziskovalcev iz 15-ih evropskih držav, se je naš študent Irman Abdić uvrstil med najboljše. Med vsemi raziskovalnimi deli, ki upoštevajo najsodobnejše dosežke znanosti ter nove pristope in rešitve, je njegovo zaključno delo, pripravljeno v okviru dodiplomskega študijskega programa Računalništvo in informatika, z naslovom "Izvedba postopka za sprotno prikazovanje spektrograma v odprtokodnem sistemu Sphinx-4", pod mentorstvom doc. dr. Janeza Žiberta, prejelo nagrado za najboljše diplomsko delo.

Trimo, ki že več kot 50 let v okviru svojega delovanja raziskuje in razvija nove poslovne modele, procese, storitve, proizvode, tehnologije in trge, posebno pozornost posveča razvoju mladih in spodbujanju njihovih inovativnih idej.

Kreativne zamisli in pristope posameznikov in študentov, tako doma kot tudi v tujini, spodbujajo v okviru številnih projektov in natečajev, med katerimi je še posebej prepoznaven in priznan natečaj Trimove raziskovalne nagrade.  Na natečaj se namreč lahko prijavijo študentje iz Slovenije, in drugih evropskih držav – Avstrije, Bosne in Hercegovine, Češke, Črne Gore, Hrvaške, Italije, Madžarske, Nemčije, Poljske, Slovaške, Srbije, Španije Turčije in Velike Britanije, s prijavo zaključnih in znanstvenih del s področij arhitekture, industrijskega oblikovanja, gradbeništva, strojništva, kemije, prava, informatike, ekonomije in menedžmenta, elektrotehnike in razvoja zaposlenih.

UP FAMNIT študentu, diplomantu Irmanu Abdiću in njegovemu mentorju doc. dr. Janezu Žibertu, za dosežen izjemen rezultat iskreno čestita.

http://www.trimo.si/aktualno/natecaji/48-nagrajencev-iz-petih-evropskih-drzav-je-prejelo-trimove-raziskovalne-nagrade-za-najsodobnejse-dos/