Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

torek, 25. oktober 2011 FAMNITov 2. Biološki večer

UP FAMNIT vabi na 2. BIOLOŠKI VEČER, ki bo že jutri, 26.10.2011, ob 20:00 v Veliki predavalnici na UP FAMNIT, Glagoljaška ulica 8. Tokratno predavanje z naslovom  »Major determinants of plant diversity and how to study it« (Glavni dejavniki, ki določajo rastlinsko pestrost ter kako jih preučevati) bo imel gost iz Paname, dr. dr. Edgardo I. Garrido-Pérez. Predavanje bo v angleškem jeziku.

Predavatelj bo povzel glavne dejavnike, ki določajo lokalno rastlinsko pestrost in vrstno sestavo, ter kako človek vpliva na lastnosti rastlinskih združb. Predavanje bo  podkrepil s konkretnimi primeri iz tropskega deževnega gozda, ki se jih da prenesti tudi na mediteranski gozd. Hkrati bo podal rešitve, kako lahko s pomočjo lastne kreativnosti in discipline z malo stroški, a vendar učinkovito, preučujemo vzorce in procese rastlinske pestrosti. Podroben opis predavanja je v priponki.

O predavatelju: Dr. Dr. Edgardo I. Garrido-Pérez je bil pet let zaposlen na biološki postaji Barro Colorado Island, Panama Canal. Dodiplomski študij je zaključil na Univerzi v Panami in Princeton univerzi v Panami. Doktorat je zaključil v okviru Znanstveno-raziskovalnega središča Mexico Yucatan  ter Univerze v Goettingenu. Trenutno zaključuje podoktorski projekt. Njegova področja raziskave so: gozdovi in ekologija, evolucijski mehanizmi in zgodovinska ekologija.