Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sobota, 17. marec 2018 Famnit gostil državno tekmovanje za Proteusovo nagrado

V soboto, 17. marca 2018, smo na Famnitu gostili 400 dijakinj in dijakov iz vse Slovenije, ki so se pomerili v znanju biologije, ter njihove mentorje-učitelje.

Gre za tekmovanje z dolgoletno tradicijo v slovenskem prostoru, ki ga organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenije in na katerem se dijaki pomerijo iz znanja biologije. Tekmovanje poteka dvostopenjsko – najprej šolsko, nato državno, štirje najboljši dijaki pa se na koncu uvrstijo v olimpijsko ekipo.

Dijake so pred začetkom tekmovanja v koprski Taverni pozdravili predstavniki organizatorja – glavni tajnik Jožef Školč in Mija Kordež, ter predstojnica Oddelka za biodiverziteto UP FAMNIT, izr. prof. dr. Elena Bužan. Njihovi mentorji pa so prisluhnili predavanju izr. prof. dr. Bojan Lazar z naslovom »Varstvena biologija: kritična znanost 21. stoletja«.

V izvedbo tekmovanja so bili tokrat letos vključeni študenti študijskih programov Biodiverziteta (dodiplomski) in Varstvo narave (magistrski), ki so pomembno prispevali k uspehu dogodka!

Vsem dijakom čestitamo in jim želimo veliko uspeha v prihodnje!