Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 22. november 2018 Evropsko matematično društvo sponzor doktorske poletne šole Rogla 2019

UP FAMNIT in UP IAM z velikim zadovoljstvom sporočata, da bo naslednja doktorska šola iz diskretne matematike organizirana s finančno podporo Evropskega matematičnega društva (European Mathematical Society). Sponzorstvo tradicionalne poletne doktorske šole, ki vsako leto poteka na Rogli, predstavlja – poleg dobrodošle finančne pomoči – tudi simbolno potrditev pomembnega raziskovalnega dela, ki ga opravljajo matematiki naše univerze.

Poletna šola na Rogli je bila prvič organizirana leta 2011 in do danes se je je udeležilo več kot 600 raziskovalcev in študentov z vseh celin. Prepoznavnost tega znanstvenega srečanja lahko razberemo že v izjavi letošnje gostujoče predavateljice prof. dr. Colve Roney-Dougal z University of S. Andrews, ki je takole dejala: »Ko so me povabili, sem najprej preverila, kdo se je šole udeležil v prejšnjih letih. Zelo sem bila presenečena nad imeni uglednih znanstvenikov, ki so tu predavali, in tudi nad kakovostjo predavanj. Rekla sem si: sem pa nujno moram!« Več o vtisih letošnje izvedbe lahko preberete na tej povezavi.

9. doktorska šola bo potekala od 30. junija do 6. julija 2019. Registracije že potekajo in bodo možne vse do 31. maja 2019. Doktorski študenti lahko pri prijavi zaprosijo tudi za finančno podporo.

Glavna predavatelja bosta tudi tokrat dve pomembni imeni s področja diskretne matematike, in sicer: dr. Daniel Kráľ (Masaryk University, Češka) in dr. Alice Devillers (The University of Western Australia). Ob njiju bodo nastopili še drugi vabljeni predavatelji, doktorski študenti pa se bodo lahko potegovali za nagrado za najboljšo predstavitev.

Več o poletni šoli si lahko preberete na tej spletni strani.


Na fotografiji: udeleženci poletne doktorske šole 2018.