Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

ponedeljek, 18. november 2019 Dr. Marko Tkalčič gost mednarodnega foruma Artificial Intelligence Journey

V petek in soboto, 8. in 9. novembra 2019, se je v Moskvi odvijalo največje strokovno srečanje na področju umetne inteligence v vzhodni Evropi z naslovom Artificial Intelligence Journey, katerega se je udeležil tudi izr. prof. Marko Tkalčič. Konferenco na področju analize podatkov in umetne inteligence je Sberbank organizirala v sodelovanju z vodilnimi ruskimi univerzami ter ruskimi in mednarodnimi podjetji. Med več kot 5000 udeleženci so bili tudi vodilni mednarodni in ruski strokovnjaki za UI in analizo podatkov ter predstavniki več kot 1.000 podjetij, ki so vodilna pri razvoju in uporabi UI tehnologij v poslovnih procesih.

V sklopu prvega dneva, ki je bil namenjen znanosti in uporabnim raziskavam, je imel izr. prof. dr. Marko Tkalčič predavanje z naslovom From Behavioural to Cognitive Modeling in Recommender Systems. V njem je razložil dva kognitivna modela: osebnost in čustva ter podal nekaj primerov. Po konferenci sta ga intervjuvali revija Forbes in slovita ruska radiotelevizija RBK. Kliknite tukaj, če si želite ogledati njegovo predavanje.

Drugi dan so se udeleženci osredotočili na izzive, s katerimi se soočajo podjetja, in nacionalne strategije za razvoj UI.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vir: AI Journey - https://ai-journey.ru/en/conference-moscow/photo