Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sobota, 14. marec 2009 Dr. Elena Varljen Bužan prejela priznanje Primorski um

Na 12. prireditvi Gospodarstvenik Primorske, ki sta se je kot častna gosta udeležila predsednik vlade RS Borut Pahor in minister za evropske zadeve in razvoj Mitja Gaspari, so v Novi Gorici v sredo, 11. 3. 2009, podelili tudi priznanji Primorski um. Tokrat sta ugledno regionalno nagrado za znanstveno aplikativne dosežke prejela dr. Elena Varljen Bužan (več), docentka in raziskovalka Univerze na Primorskem ter koordinatorica študijskega program Biodiverziteta na UP Famnit, in dr. Gregor Veble, docent in raziskovalec na Univerzi v Novi Gorici.

Kolektiv Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije dr. Eleni Varljen Bužan iskreno čestita!

Gospodarstvenik Primorske za leto 2008 je Rudi Tomšič, direktor podjetja Javor stroji iz Pivke. Strokovna komisija in organizatorjji dogodka, medijski hiši Radio Koper in Primorske novice, so tokrat podelili še nagrado za življenjsko delo, prejel jo je Vojko Čok, donedavni predsednik uprave Banke Koper in nagrado za poseben dosežek v letu 2008, ki je šla v roke Iztoku Bizjaku iz podjetja Gonzaga Pro.



Foto 1 - priznanje Eleni Varljen Bužan podeljuje predsednik Univerze v Novi Gorici dr. Danilo Zavrtanik



Foto 2 - rektor Univerze na Primorskem, dr. Rado Bohinc nagrajuje dr. Gregorja Vebleja



Foto 3 - predsednik Vlade RS Borut Pahor z nagrajenci (ob dveh "primorskih umih" še gospodarstvenik leta 2008 Rudi Tomšič)