Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

ponedeljek, 29. november 2010 doc.dr. Aleksander Zadel – Kriza in velikost našega ega

Kdaj:1.12.2010 ob 19 uri
Kje:Velika predavalnica, UP FAMNIT

Center za povezano znanost in razvoj (POZNAR) pri UP PINT vas vabi na predavanje doc. dr. Aleksandra Zadela z naslovom Kriza in velikost našega ega.

Živimo namreč v obdobju, ko je prostor zasičen z besedo kriza. Morda smo ga celo nekoliko naveličani. Kljub temu trznemo ob njeni omembi. Proizvajalci nepotrebnih stvari za svoj obstoj in poslovno uspešnost potrebujejo potrošnika. Spodbujanje nemira, nezadovoljstva, nemoči in negoto...vosti ima za svoj cilj narediti idealnega potrošnika, ki ga bo ob reklamah za "Trop šop" oblivala nakupovalna mrzlica. Suveren, odločen in zadovoljen človek ni idealen potrošnik. Kako se tepeta potrošniška logika in svoboda posameznika, se bomo vprašali in razmišljali na predavanju Kriza in velikost našega ega.

Center za povezano znanost in razvoj (POZNAR) pri UP PINT, ki ga vodi dr. Andraž Teršek, prireja mesečna predavanja za študente, strokovno in širšo javnost. Teme predavanj so izbrane interdisciplinarno, z vseh znanstvenih področij (družboslovje, naravoslovje, tehnologija, humanistika). Izbor tem in način njihove predstavitve sledi kriterijema splošne zanimivosti in razumljivosti za cim širši krog poslušalcev.