Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sreda, 6. julij 2011 Doc. dr. Barbara Boldin na ECMTB 2011 prejela nagrado ˝Lee Segel prize for best student paper˝


Od 28. junija do 2. julija je v Krakovu na Poljskem potekala osma evropska konferenca iz matematične in teoretične biologije (8th European Conference on Mathematical and Theoretical Biology - ECMTB 2011), ki jo vsake tri leta organizira European Society for Mathematical and Theoretical Biology.

Letošnja konferenca je bila organizirana skupaj s Society for Mathematical Biology in je bila največja do sedaj, saj se je je udeležilo blizu 1000 matematičnih in teoretičnih biologov iz vsega sveta.

Eno od plenarnih predavanj na konferenci je imela visokošolska učiteljica in raziskovalka UP FAMNIT doc. dr. Barbara Boldin, ki je ob tej priložnosti prevzela nagrado "Lee Segel prize for best student paper":
 

 
To nagrado vsako drugo leto podeli Society for Mathematical Biology, dr. Barbara Boldin pa je nagrado prejela za članek "Persistence and spread of gastro-intestinal infections: the case of enterotoxigenic Escherichia coli in piglets", ki je bil leta 2008 objavljen v znanstveni reviji Bulletin of Mathematical Biology.
 
Barbari Boldin iskreno čestitamo!