Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

ponedeljek, 3. oktober 2016 Dobrodošla deseta generacija brucev UP FAMNIT!

Danes, 3. oktobra, smo na UP FAMNIT sprejeli že deseto generacijo brucev, ki so se v študijskem letu 2016/17 prvič vpisali v dodiplomske študijske programe UP FAMNIT.

Dopoldanskega sprejema so se v velikem številu udeležili tako novi študenti kot učitelji in sodelavci fakultete. Srečanje je uvedla prodekanja za študijske zadeve izr. prof. dr. Dunja Bandelj, ki je prisotne seznanila z nekaterimi pomembnimi informacijami o študiju. Prof. dr. Vlasta Zabukovec pa je nato izvedla zanimivo predavanje z naslovom »Moja izbira, moja avtonomija... in kaj sledi?«.

V zaključnem delu sprejema so obštudijske aktivnosti študentov predstavili še predsednik Študentskega sveta UP FAMNIT Martin Senič in predstavniki ŠOUPa.

Posebna pozornost je bila tudi letos namenjena študentom tutorjem. Ti predstavljajo pomembno oporno točko za vse študente, ki v času študija potrebujejo nasvet in pomoč pri reševanju vsakodnevnih težav. Ob tej priložnosti so tutorji študenti prejeli certifikate za opravljeno delo v preteklem študijskem letu.

Tutorji študenti prejemniki certifikata za opravljeno delo v študijskem letu 2015/16.

Ob 11. uri so vse brucke in bruce Univerze na Primorskem v koprski Taverni nagovorili prorektor izr. prof. dr. Boris Kavur, podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič in predsednik Študentske organizacije Univerze na Primorskem Seit Demiri. Podrobne informacije o študiju pa so naši brucke in bruci pridobili po 13. uri, ko so se sestali s koordinatorji študijskih programov UP FAMNIT.

Vzporedno je ob 12.00 uri potekal tudi sprejem 44 tujih študentov, ki se bodo v študijskem letu 2016/17 izobraževali na UP FAMNIT. Rekordno število študentov (18) iz tujine prihaja na našo fakulteto v okviru različnih programov mobilnosti (Erasmus+, Erasmus Mundus) in sporazumov, kar 26 pa je redno vpisanih brucev. Novi obrazi Famnita, ki predstavljajo 20% vseh brucev, prihajajo tako iz Belorusije, Bosne in Hecegovine, Češke, Hrvaške, Italije, Kazahstana, Kosova, Madžarske, Makedonije, Mehike, Portugalske, Ruske federacije, Slovaške, Srbije, Španije in Ukrajine.

Nasmejana skupina tujih študentov, ki so danes prvi stopili čez Famnitov prag.

Oglejte si fotogalerijo s prvega študijskega dne na UP FAMNIT.