Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 13. maj 2016 Obiskal nas je diplomant Bioinformatike Miha Šaberl

V petek, 13.5.2016, je UP FAMNIT obiskal diplomant Bioinformatike Miha Šaberl. Na srečanju, ki ga je organiziralo Združenje Alumni Famnit, je Miha predstavil svoje izkušnje na Danskem, kjer živi že tretje leto.
Po zaključku študija na naši fakulteti se je namreč vpisal na podiplomski študij Biologije in biotehnologije na Univerzi v Kopenhagnu, junija letos pa bo zaključil še magisterij iz podjetništva (Business Administration and Bioentrepreneuship) na Copenhagen Business School.

Diplomant Famnita je v prijetnem pogovoru predstavil svojo študijsko pot, izkušnje z delom v laboratoriju in svoje načrte za prihodnost. V okviru študija je opravil tudi prakso v laboratoriju in v biotehnološkem podjetju Novoyzmes A/S, saj je njegov cilj postati manager v farmacevtskem podjetju.

Miha Šaberl je povedal, da je lahko s pridobljenim znanjem na prvostopenjskem študiju uspešno nadaljeval svojo študijsko pot v tujini, bioinformatiko pa vidi kot študij prihodnosti, saj zaradi širine znanj odpira veliko možnosti za delo in razvoj karierne na več različnih področjih.

Našemu diplomantu želimo veliko uspehov na nadaljnji raziskovalni in poklicni poti!