Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 12. oktober 2023 DIGI-MAT: OBRAVNAVA MATEMATIČNIH UČNIH VSEBIN Z UPORABO DIGITALNIH ORODIJ

Danes se zaključuje izobraževanje »DIGI-MAT: OBRAVNAVA MATEMATIČNIH UČNIH VSEBIN Z UPORABO DIGITALNIH ORODIJ«, ki je potekalo med 30. septembrom in 13. oktobrom 2023, v živo na UP FAMNIT in prek aplikacije ZOOM.

Izobraževanje je bilo del nadaljnjega izobraževanja in usposabljanja strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju, ki smo ga izvedli na UP FAMNIT.

Udeleženci so se v sklopu izobraževanja, ki so ga izvedli izr. prof. dr. Mihael Perman, izr. prof. dr. Lara Lusa in asist. dr. Ana Zalokar, poglobili svoje znanje na področju verjetnosti in statistike ter se spoznali s programskim jezikom  R.

Usposabljanje je bilo izvedeno v kombinirani obliki, in sicer dva dneva po 11 ur v živo in dve Zoom srečanji po 5 ur.

»Za nami je že druga uspešna izvedba seminarja za osnovnošolske in srednješolske učitelje matematike »DIGI-MAT: Obravnava učnih vsebin s pomočjo digitalnih orodij«, kjer so se udeleženci spoznali z  vsakodnevnimi primeri delovanja verjetnosti na elementarnem nivoju, se učili o statistiki in programskem jeziku R.  Eden od namenov izobraževanja je povezovanje učiteljev matematike na celotni izobraževalni vertikali - torej od osnovne šole do fakultete. Na ta način si lahko izmenjamo izkušnje, izpostavimo morebitne težave in iščemo rešitve. Tudi tokrat so odzivi udeležencev pozitivni, tako da se že veselimo bodočih izvedb«, je povzela dr. Ana Zalokar, koordinatorica izobraževanja.

     

Da je bila tudi tokrat izkušnja za udeležence nadvse pozitivna je dodala tudi ena izmed udeleženek: "Rada bi se vam zahvalila za res odlično izobraževanje.  Hvala, ker sem se lahko naučila veliko novega in uporabnega. Lepo je bilo z vami, krasna ekipa ste!" 

Po sistemu KATIS (Katalog programov nadaljnjega izobraževanja in usposabljanja strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju za šolsko leto 2023/2024) so udeleženci za opravljeno izobraževanje prejeli 1 točko.

Natančen program usposabljanja je dostopen TUKAJ.