Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 17. maj 2018 Delavnica znanstvenega pisanja z dr. Heidi Christine Hauffe

Oddelek za biodiverziteto UP FAMNIT vabi na

delavnico znanstvenega pisanja,
ki jo bo vodila dr. Heidi Christine Hauffe.

Delavnica bo potekala med 4. 6. in 6. 6. 2018 na UP FAMNIT.

 

O delavnici:
Zanimivo tridnevno delavnico znanstvenega pisanja bo vodila dr. Heidi Christine Hauffe, diplomantka profesorja Richarda Dawkinsa, prvega predstojnika katedre Charlesa Simonyija za javno razumevanje znanosti na Univerzi v Oxfordu (Združeno kraljestvo).
Delavnica bo sestavljena iz dveh delov. V prvem bodo v obliki predavanj predstavljena splošna navodila in smernice dobrega znanstvenega pisanja, nato bo potekala interaktivna delavnica priprave dobre predstavitve raziskovalnega dela. V drugem delu pa bodo sledili individualni treningi znanstvenega pisanja s predavateljico, na katerih se bodo udeleženci izpopolnili v pisanju na primerih lastnih raziskovalnih del.

Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.

Zaradi omejenega števila mest, je udeležba možna samo ob predhodni prijavi na: sandra.potusek@famnit.upr.si do 26. 5. 2018.

O predavateljici:
Dr. Heidi Christina Hauffe je priznana strokovnjakinja s področja evolucijske biologije. Diplomo iz zoologije in antropologije je opravila pri priznanem profesorju dr. Richardu Dawkinsu. Trenutno je zaposlena na Fondazione Edmund Mach, kjer se raziskovalno ukvarja s področji izgube biodiverzitete, prenosa virusov preko glodavcev ter varstveno genetiko alpskih vrst.
Veliko let je bila mentorica dodiplomskim in podiplomskim študentom na področju znanstvenega pisanja. Objavila je preko 70 ISI objav ter lektorirala preko 100 znanstvenih člankov, povzetkov, poročil in knjig.

 

Srečanje bo potekalo pod okriljem mednarodnega projekta STARBIOS2 - Enhancing Responsible Biosciences, ki ga financira Evropska komisija iz okvirnega programa Evropske Unije za raziskave in inovacije Obzorje 2020.

https://www.famnit.upr.si/sl/resources/images/novice/starbios-eu.jpg:resizebox?892x160