Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 2. februar 2018 Člani Oddelka za matematiko aktivni na Tsinghua Sanya International Mathematics Forum na Kitajskem

Mednarodna vpetost Univerze na Primorskem res ne pozna meja: ta teden se namreč osem članov Oddelka za Matematiko UP FAMNIT mudi na mednarodnem znanstvenem srečanju International Workshop on Symmetries of Graph and Networks, ki poteka v okviru Tsinghua Sanya International Mathematics Forum.
Organizatorji srečanja so Marston Conder (University of Auckland, Nova Zelandija), Yan-Quan Feng (Beijing Jiaotong University, Kitajska), Klavdija Kutnar (Univerza na Primorskem), Mei Lu (Tsinghua University, Kitajska) in Jin-Xin Zhou (Beijing Jiaotong University, Kitajska).

Na fotografiji udeleženci z Oddelka za matematiko UP FAMNIT – z leve proti desni: Ademir Hujdurović, Primož Šparl, Istvan Kovacs, Klavdija Kutnar (dekanja UP FAMNIT), Robert Jajcay, Aleksander Malnič, Edward Dobson in Dragan Marušič (rektor Univerze na Primorskem).

Od 29. januarja do 2. februarja so vodilni strokovnjaki na področju simetrij v grafih in omrežij predstavljali svoje najnovejše raziskave in ugotovitve z željo po razvoju novih sodelovanj in namenom, da zagotovijo mladim obetavnim raziskovalcem stik in učenje od uveljavljenih znanstvenikov s tega področja.

Izvlečki predavanj so objavljeni na spletni strani znanstvenega srečanja.

Člani znanstvenega odbora srečanja so: Brian Alspach (University of Newcastle, Avstralija), Marston Conder (University of Auckland, Nova Zelandija), Yan-Quan Feng (Beijing Jiaotong University, Kitajska), Cai Heng Li (South University of Science and Technology, Kitajska), Dragan Marušič (Univerza na Primorskem) in Jozef Siran (Open University, Združeno kraljestvo).

Tsinghua Sanya International Mathematics Forum (TSIMF) je bil ustanovljen z namenom gostovanja raziskovalnih konferenc, znanstvenih in študijskih dogodkov. Nahaja se v mestu San Ya, v provinci Hainan na jugu Kitajske in je prepoznavno mednarodno središče za matematike, kjer znanstveniki z vsega sveta predstavljajo zadnja odkritja in razvijajo nove ideje. Nedvomno predstavlja danes neprecenljivo stičišče mednarodne matematične skupnosti.