Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

ponedeljek, 18. februar 2019 Četrto predavanje Famnitovih izletov v matematično vesolje 2018/19

Vabimo vas na četrto letošnje predavanje z naslovom

»Optimizacija in načrtovanje prevozov v sistemu GoOpti«,

ki bo potekalo v sredo, 20. februarja 2019, ob 18.00,
v Veliki predavalnici 1, UP FAMNIT (Glagoljaška 8, Koper).

Predaval bo dr. Jan Grošelj, UL FMF in Abelium d.o.o.

 

Podjetje GoOpti od leta 2011 uvaja nove smernice pri organizaciji prevozov v Sloveniji in njeni okolici. Osrednji produkt podjetja je sistem, ki potnike, ki želijo potovati na podobnih relacijah v istih časovnih okvirih, dinamično združuje v manjše skupine, primerne za prevoz s kombiji.
Načrtovanje prevozov zaradi prilagodljivega potniškega modela predstavlja zapleten logističen problem, ki je uspešno avtomatiziran z uporabo različnih računalniških in matematičnih orodij. Predavanje bomo posvetili obravnavi nekaterih mehanizmov matematične optimizacije, ki so v pomoč pri odločanju, kako organizirati potne naloge po merilih zadovoljstva potnikov, zanesljivosti prevozov in minimizacije stroškov.
 
O predavatelju:
Jan Grošelj je doktoriral leta 2016 na Fakulteti za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani (UL FMF). Udejstvuje se na različnih področjih uporabne matematike. Na UL FMF je asistent pri predmetih numerične matematike, raziskovalno pa se posveča področju računalniško podprtega geometrijskega oblikovanja. Poleg tega je zaposlen v podjetju Abelium, kjer deluje kot razvijalec in raziskovalec na projektih, povezanih z matematičnim modeliranjem in optimizacijo. V okviru teh sodeluje tudi pri načrtovanju logističnih procesov v sistemu GoOpti.
 
Vljudno vabljeni!