Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

ponedeljek, 21. marec 2016 Čestitke vsem prejemnikom priznanj in nagrad Univerze na Primorskem

V petek, 18. marca 2016 se je s 13. slovesno akademijo zaključil letošnji Teden Univerze na Primorskem.

V koprskem gledališču je rektor prof. dr. Dragan Marušič podelil 12 priznanj in nagrad profesorjem in študentom - častno listino, dve zlati plaketi, nagrade za znanstveno in pedagoško odličnost, priznanja "Srečko Kosovel" in "Univerze na Primorskem" za študente. Najvišji naziv je prejel akademik, prof. dr. Alexander D. Nekipelov, doktor ekonomskih znanosti in dekan Moscow School of Economics, Univerze Lomonosov ter redni član Ruske Akademije za znanost,ki je postal častni doktor Univerze na Primorskem. 

Med prejemniki priznanj in nagrad so tudi letos profesorji, raziskovalci UP FAMNIT in UP IAM ter diplomantka in študent UP FAMNIT:

  • nagrado za znanstveno odličnost za leto 2015 za področje naravoslovja je prejel izr. prof. dr. Martin Milanič, za področje družboslovja pa izr. prof. dr. Nejc Šarabon,
  • nagrado »Srečko Kosovel za študente Univerze na Primorskem« je prejela Noemi Matavulj za izredne dosežke pri pripravi diplomskega dela z naslovom »Empirična ocena vpliva zadolženosti podjetij na gospodarsko rast v krizi« pod mentorstvom doc. dr. Arjane Brezigar Masten,
  • priznanje »Univerze na Primorskem za študente Univerze na Primorskem« je za nadpovprečne dosežke na področju obštudijskih dejavnosti in prispevek k prepoznavnosti Univerze na Primorskem na mednarodni in nacionalni ravni prejel Marko Rajković.

Vsem prejemnikom priznanj in nagrad iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspehov na njihovi nadaljnji poti!

Več informacij o 13. slavnostni akademiji ter fotoutrinke si lahko ogledate tukaj.