Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sreda, 26. avgust 2009 Bodoči finančniki niso nasedli na čeri

Med 20. in 22. avgustom smo na UP FAMNIT gostili poletno šolo Uvod v matematične finance s provokativnim podnaslovom – "Da ne bi nasedli na finančne čeri".
 
V sproščenem okolju je 35 dijakov in študentov naredilo svoje prve zamahe v finančnih vodah pod taktirko izkušenih krmarjev – Matjaža Gantarja (KD Group), Uroša Martra (Arkas d.o.o.), Petre Sovdat (poslovni časnik Finance), izred. prof. Janeza Šušteršiča (FM) in  Famnitovcev doc. dr. Aljaža Uleta, in asist. mag. Rada Pezdirja, ki sta poletno šolo tudi vodila.
 
Dnevnim delavnicam, ki so temeljile predvsem na teoriji iger, finančni analizi in iskanju povezave med finančnim in političnim trgom, so se pridružila še gostujoča predavanja, ki so v svet matematične in finančne abstrakcije vnesla realne izkušnje in različne poglede na okolje, ki nas obdaja. Vse skupaj pa se je nadaljevalo v dolgih debatah, ki so se potegnile v nočne ure.
 
Poletna šola matematičnih financ, ki bo z naslednjimi leti postala tradicionalna, je torej splavala, pri čemer nihče od udeležencev ni nasedel na finančne čeri.
 
Več o vsebini šole si lahko preberete tu.
 
 
FOTO: Udeleženci poletne šole z obema vodjema, mag. Pezdirjem in dr. Uletom