Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

ponedeljek, 11. julij 2016 Biološki raziskovalni tabor presegel pričakovanja

Od nedelje, 3. julija do petka, 8. julija je v Izoli potekal Biološki raziskovalni tabor, ki sta ga organizirala Oddelek za biodiverziteto UP FAMNIT in Zveza za tehnično kulturo Slovenije.

Udeleženci šestdnevnih delavnic, ki so bili stari od 14. do 18. let, so se na Slovensko obalo podali predvsem z željo, da bi spoznali živalsko in rastlinsko raznolikost slovenske Istre, ki predstavlja veliko in pomembno območje za biološko raziskovanje in preučevanje.
Osnovnošolci in dijaki so delali na kopnem, ob morju in v njem. Raziskovalni teren so jim predstavljali Simonov zaliv, Strunjanske soline in Park Škocjanske jame, pomembno delo pa so opravili tudi v laboratoriju Univerzitetnega kampusa Livade, kjer so zvečer prisluhnili predavanjem gostov in se čez dan seznanjali z genetiko in drugimi temami ter delom v laboratoriju.
Poleg visokošolskih učiteljev z Oddelka za biodiverziteto, ki so vodili in izvajali dejavnosti, sta tabor obiskala še biolog Jan Simič iz Muzeja školjk in polžev Piran in geografinja Ana Hace iz Slovenskega društva za morske sesalce Morigenos.

Seveda je bilo za vse čisto dovolj časa tudi za razvedrilo na prostem in skok v morje.

Zanimiv program tabora je privabil tudi medije, ki so z veseljem prisluhnili pripovedovanju navdušenih udeležencev. Prepis prispevka Radia Koper najdete na tej povezavi, o taboru pa sta poročala tudi Mandrač in Primorske novice.

Biološki raziskovalni tabor je potekal ob finančni in materialni podpori podjetja Omega d.o.o.

Fotoutrinke iz pestrega dogajanja smo zbrali v fotogaleriji.