Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sreda, 18. december 2019 BASIS Foundation ponuja štipendije za udeležbo na 8ECM

Z veseljem sporočamo, da BASIS Fundacija za napredek teoretične fizike in matematike ponuja štipendije za udeležbo na 8. evropskem matematičnem kongresu študentom (dodiplomski, magisterij in doktorski) in mladim matematikom iz Ruske federacije.

Fundacija je bila ustanovljena leta 2016 z glavnim ciljem podpore teoretične fizike in matematike v Rusiji. Njihov obsežen program vključuje posamezne donacije za podporo ruskim znanstvenikom na vseh stopnjah kariere in finančno podporo mednarodnemu sodelovanju na znanstvenih področjih, vključno s sodelovanjem raziskovalcev v najboljših programih, konferencah in šolah.

Rok za prijavo je 15. marec 2020. Prijavo je treba oddati preko spletne aplikacije.

Dotacija 8ECM za potovanje lahko krije potne stroške, nastanitev, dnevnice (prehrana, lokalni prevoz itd.), udeležbo na kongresu, konzularne in vizumske pristojbine. Tisti, ki za prijavo za donacijo BASIS potrebujejo povabilno pismo, se lahko obrnejo na organizacijski odbor 8ECM na 8ecm.registration@famnit.upr.si.

Če si želite izvedeti več o razpisu ali prijavi na štipendijo, obiščite https://basis-foundation.ru/general-competitions/math/travel-grants/congress

__________________________________________________________________________________________

Organizatorji 8. evropskega matematičnega kongresa se zahvaljujemo BASIS za njihovo velikodušno podporo!

Gre za odličen način podpore mladih matematikov. Upamo, da bodo organizacije v drugih državah sledile temu primeru in hkrati omogočile najboljšim mladim matematikom, da sodelujejo na 8ECM.