Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 8. april 2010 April, mesec metuljev

Ali veste, koliko vrst metuljev živi v Sloveniji? Vas zanimajo razlike med dnevnimi in nočnimi metulji, kako se metulji prehranjujejo in kako dalječ letijo? Društvo za preučevanje in ohranjanje metuljev med 7. in 21. aprilom organizira vrsto dogodkov na to temo. 

Vabljeni!

SPORED:


7. 4. Otvoritev razstave in predavanje Metulji v naravi
Mesec metuljev bomo začeli z otvoritvijo razstave fotografije metuljev. Fotografije bodo ves mesec razstavljene na Oddelku za biologijo Biotehniške fakultete, Večna pot 111. Otvoritev razstave bomo začeli s predavanjem z naslovom Metulji v naravi ob 17:30. Predaval bo Rudi Verovnik.

10. 4. Nočni teren za metulje
V okolici Hrastovelj si bomo ogledali metode lova in določevanja nočnih metuljev. Zbrali se bomo ob 18:30 v Hrastovljah. Teren bo vodil Bojan Zadravec.

13. 4. Ustvarjalna delavnica za študente
Na delavnici bomo iz različnih materialov in z različnimi tehnikami izdelovali modne dodatke v obliki metuljev. Delavnica bo potekala v prostorih ŠOU v Ljubljani (sejna soba), Kersnikova 4, ustvarjati pa bomo začeli ob 17:00. Na delavnico se predhodno prijavite na info.metulji@gmail.com do 12. 4. 2010.

15. 4. Biožur
Mesec metuljev bomo zaznamovali tudi s tematskim biožurom v pubu TUT EN KAMN. Žur se bo začel ob 22:00, vstopnine ne bo, obvezen pa bo modni dodatek v obliki metulja (če ga nimate ga dobite ob prihodu).

17. 4. Delavnica določanja nočnih metuljev in nočni teren
Na delavnici se bomo podrobneje spoznali z nekaterimi družinami nočnih metuljev. Delavnica se bo začela ob 10:00 na Oddelku za biologijo Biotehniške fakultete v zoološki vajalnici. Vodil jo bo Franc Rebeušek. Pridobljeno znanje bomo lahko uporabili zvečer na terenu, ko se bomo odpravili raziskovat nočne metulje ob Savi v okolici Litije. Točen kraj terena bo javljen naknadno (metulji.biologija.org), zbrali pa se bomo ob 18:30.

21. 4. Predavanje Prvi koraki v svet metuljev
Predavanje je namenjeno predvsem študentom biologije in tistim, ki bi želeli razširiti svoje znanje ter se naučili prepoznavati metulje v naravi. Predavanje bo na Oddelku za biologijo Biotehniške fakultete v predavalnici B4 s pričetkom ob 17:00. Predavala bo Valerija Zakšek.

21. 4. Predavanje Brez metuljev ni pravega sončnega dne
Predavanje, ki je namenjeno vsem, ki jim je všeč narava in predvsem metulji, se bo začelo ob 17:00 v veliki predavalnici Dijaškega in študentskega doma Koper, Cankarjeva 5. Predaval bo Matjaž Jež.

Dodatne informacije: info.metulji@gmail.com.