Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 26. april 2024 PODALJŠAN ROK PRIJAVE DO 7. MAJA | ALUMNI BIOLOŠKI TABOR

Kdaj? 17. 5. - 19. 5. 2024

Kje? območje Rakovega Škocjana

Prijave: TUKAJ. Prijave zbiramo do 7. maja 2024.

Več: TUKAJ!

Vabimo vas, da se nam pridružite na prvem ALUMNI BIOLOŠKEM TABORU in z nami soustvarjate!

Dogodek je namenjen diplomantom študijskih programov Biodiverziteta, Varstvena biologija in Varstvo narave ter preostalim diplomantom Univerze na Primorskem, ki se navdušujejo nad naravo.


Glavni cilji dogodka so mreženje in prostor za ponovno srečanje, obujanje spominov, krepitev obstoječih vezi in tkanje novih poznanstev.

Ker so diplomante, medgeneracijsko povezovali ravno dogodki, povezani s terenjenjem, bo dogodek potekal na način sproščenega terenskega vikenda, v obliki mini biološkega tabora. Ta bo ponujal 5 tematskih skupin, katerim se lahko pridružite:

  • dvoživke,
  • metulji,
  • opraševalci,
  • plazilci in
  • ptice.

Skupine bodo vodili izkušeni mentorji iz posameznega področja. Terenjenju bo sledilo večerno druženje s piknikom, dogodek pa bo zaključen z nedeljskim pohodom. Tabora se je možno udeležiti tudi deloma (več informacij v prijavnem obrazcu).

Udeležba na dogodku je brezplačna!

Prijave do 7. maja 2024 oziroma do zapolnitve kapacitet (do 50 udeležencev). Da si zagotovite mesto v želeni skupini, se prijavite čimprej, saj bodo udeleženci med skupinami enakomerno porazdeljeni do zasedbe mest v posamezni skupini. Glede na izražene želje, bodo prednost pri izbiri imeli hitrejši!

     

PROGRAM

  • Petek, 17. 5. 2024

Spoznavni večer z druženjem. Prihod možen v večernih urah (predvidoma od 18.00 dalje). Za večerjo in prenočišča bo poskrbljeno.

  • Sobota, 18. 5. 2024

Od jutranjih ur do 17.00 bo potekalo terenjenje po skupinah. Namen terenjenja je obnova oz. izmenjava znanj, ter druženje. Ob 17. bomo nadaljevali s piknikom in večernim druženjem. Za obroke in prenočišča bo poskrbljeno.

  • Nedelja, 19. 5. 2024

Skupinski pohod do enega izmed okoliških hribov, ki ga zaključimo v času kosila. Za terensko malico je poskrbljeno.

Za dodatne informacije glede poteka in vsebine tabora nas lahko kontaktirate na:

martin.senic@famnit.upr.si

nina.loncarevic@famnit.upr.si.

     

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visokošolstvo, znanost in inovacije, in Evropska unija – NextGenerationEU. Projekt se izvaja skladno z načrtom v okviru razvojnega področja Pametna, trajnostna in vključujoča rast, komponente Krepitev kompetenc, zlasti digitalnih in tistih, ki jih zahtevajo novi poklici in zeleni prehod (C3 K5), za ukrep investicija F. Izvajanje pilotnih projektov, katerih rezultati bodo podlaga za pripravo izhodišč za reformo visokega šolstva za zelen in odporen prehod v Družbo 5.0: projekt Pilotni projekti za prenovo visokega šolstva za zelen in odporen prehod.

Vabilo