Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sobota, 21. maj 2016 Aleš Oven naj prostovoljec zaposlen v javni upravi

Slovenska filantropija je včeraj obeležila slovesni dan prostovoljstva, na katerem vsako leto priznanja podeli prostovoljcem, prijaznim občinam ter učencem prostovoljcem – »junakom našega časa«, ki jih je bilo letos največ.

Letos je priznanja podelila tudi zaposlenim v javni upravi, ki poleg svojega dela najdejo čas za prostovoljne aktivnosti. Naziv naj prostovoljec, zaposlen v javni upravi, je prejel Aleš Oven, vodja službe za mednarodno in meduniverzitetno sodelovanje na UP FAMNIT. Aleš je v begunskem valu opravil 110 prostovoljnih ur in obenem organiziral zbiranje pomoči.

V obrazložitvi so zapisali:

Aleš Oven je zaposlen na Univerzi na Primorskem kot vodja službe za mednarodno in meduniverzitetno sodelovanje na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije. Kot prostovoljec in aktivni član ekipe prve pomoči deluje v okviru Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Koper. Je vodja ekipe in tudi predsednik strokovnega sveta za koordinacijo programov prve pomoči, civilne zaščite in preventivnih programov. Sodeluje na številnih usposabljanjih in preverjanjih usposobljenosti iz prve pomoči. Sodeluje tudi pri organizaciji in izvedbi akcije Skupaj rešujemo življenja, prostovoljne prispevke pa namenijo nakupu novih AED in nameščanju po oddaljenih krajih. Ob lanskem migrantskem valu v Vzhodnem delu Slovenije je pomagal pri oskrbi migrantov in kot prostovoljec sodeloval v sprejemnih centrih kar 12-krat, ob tem je opravil 110 prostovoljskih ur. V septembru je skupaj s sodelavcem Markom Gavriloskim organiziral zbiranje pomoči in jo potem kontinuirano (1x na teden ali na 14 dni) skupaj s kolegi dostavljal beguncem v Silosu v Trstu. Aleš Oven si naziv naj prostovoljec v javn upravi zasluži predvsem zato, ker je pri pomoči sočloveku izkazal veliko mero srčnosti in nesebičnosti, ter z zgledom motiviral druge. Aleš Oven je res dokazal, kar pomeni biti prostovoljec v pravem pomenu besede. Prostovoljstva se napreč ne kupuje in ne prodaja. Gre od srca do srca.

Alešu Ovnu iz srca čestitamo za prejeto nagrado, predvsem pa za dragoceno delo, ki ga opravlja v svojem prostem času! 

(Foto: Arhiv Slovenske filantropije)