Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sobota, 25. november 2017 Akad. prof. dr. Marko Tadić gost UP FAMNIT

V petek, 24. 11. 2017, smo na UP FAMNIT gostili akad. prof. dr. Marka Tadića z Univerze v Zagrebu.
Dr. Tadić je doktoriral iz matematike na Univerzi v Zagrebu, kjer je danes redni profesor na Prirodoslovno-matematični fakulteti.
Bil je gostujoči profesor in raziskovalec na številnih univerzah in inštitutih po svetu (University of Chicago, University Paris VI, Max Planck Institute for Mathematics Bonn, University Paris-Orsay, University of Utah, University of Münster, National University of Singapore, The Hong Kong University of Science and Technology, University Denis Diderot - Paris 7). Od leta 2000 je redni član Hrvaške akademije znanosti in umetnosti. Raziskuje na področju teorije reprezentacij reduktivnih grup v povezavi z nekomutativno harmonsko analizo.

V okviru matematičnega raziskovalnega seminarja je našim študentom, profesorjem in raziskovalcem predstavil svoje delo v predavanju z naslovom On non-commutative harmonic analysis and theory of automorphic forms.

 

Gostje raziskovalnih matematičnih seminarjev so mednarodno uveljavljeni raziskovalci, njihovi obiski pa odpirajo nove možnosti sodelovanja med UP FAMNIT in UP IAM ter drugimi univerzami in raziskovalnimi ustanovami po svetu.

Naslednji gost seminarja bo prof. dr. Vicente Muñoz Velázquez (Universidad Complutense de Madrid Facultad de Matematicas), katerega Univerza na Primorskem gosti v okviru zasedanja izvršnega odbora Evropskega matematičnega društva v Portorožu (24.-26. 11. 2017)