Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sobota, 17. julij 2021 Akad. prof. dr. Jean-Pierre Bourguignon gost UP

Univerzo na Primorskem je v petek, 16. 7. 2021, obiskal predsednik Evropskega raziskovalnega sveta (ERCakad. prof. dr. Jean-Pierre Bourguignon, ki se v Sloveniji mudi v okviru širšega dogodka, posvečenega znanosti in raziskovanju v sklopu slovenskega predsedovanja Svetu EU. Panelne razprave s prof. Bourguignonom o evropskem raziskovalnem prostoru v času pandemije so se udeležili, poleg vodstva UP, tudi predstavniki drugih slovenskih znanstveno-raziskovalnih ustanov, med njimi prof. dr. Zdravko Kačič, rektor Univerze v Mariboru, prof. dr. Mladen Franko, prorektor za izobraževanje na Univerzi v Novi Gorici, prof. dr. Roman Jerala, s Kemijskega inštituta, dr. Tomaž Boh, generalni direktor Direktorata za znanost na MIZŠ RS, dr. Andreja Umek Venturini, MIZŠ, ter predstavniki članic UP in raziskovalnega inštituta InnoRenew CoE.

V pogovoru z gostom, ki ga je vodil prof. dr. Tomaž Pisanski, je uvodoma beseda tekla o pomenu odličnosti v znanosti in o različnih merilih ocenjevanja kakovosti znanstvenega raziskovanja, kjer se posamezna znanstvena področja ne smejo med sabo primerjati. Prof. Jean-Pierre Bourguignon je raziskovalce povabil, naj bodo ambiciozni in si upajo tvegati ter prijavljati in realizirati nove ideje. »Ne bodite tradicionalisti,« je poudaril.

Celotno novico lahko preberete na spletni strani Univerze na Primorskem

 

Prof. dr. Jean-Pierre Bourguignon se je v času obiska na Famnitu srečal tudi z raziskovalci in študenti, s katerimi se je pogovarjal o kakovosti raziskovalnih projektov.

Na fotografiji: raziskovalci UP Famnit in dr. Daniel Kráľ, prejemnik štipendij ERC, ki se s svojimi doktorskimi študenti trenutno mudi na raziskovalnem obisku na Famnitu.