Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

torek, 23. julij 2019 250 matematikov iz 32 držav na konferenci FPSAC 2019

V tednu od 1. do 5. julija je v Ljubljani potekala že 31. mednarodna konferenca Formal Power Series and Algebraic Combinatorics (FPSAC). Gre za največjo letno kombinatorično konferenco, ki je vsako leto organizirana v drugem mestu, obravnavane teme pa se dotikajo tudi algebre, fizike, teoretičnega računalništva in biologije.

Organizatorji in sponzorji letošnje konference so bili: Univerza v Ljubljani (FMF), Univerza v Mariboru (FNM), Univerza na Primorskem (FAMNIT), IMFM, SDAMS (Slovensko društvo za diskretno in uporabno matematiko), National Science Foundation, The George Washington University, GEN-I, IN516HT, EBA, CREA, Zemanta, Outfit7, NLB Vita, Sberbank in Turkish Airlines.
V organizacijskem odboru konference je tudi prof. dr. Martin Milanič, v programskem odboru pa izr. prof. dr. Russ Woodroofe.

Tokratnega znanstvenega srečanja se je udeležilo 248 matematikov in matematičark iz 32 različnih držav. Največ udeležencev je prišlo iz ZDA (83), Francije (26) in Slovenije (20). Poleg devetim vabljenim predavanjem so udeleženci prisluhnili še 27 drugim predavanjem in 6 računalniškim predstavitvam ter si v dveh popoldnevih ogledali še 70 posterjev.

Naslednji FPSAC bo organiziran od 13. do 17. julija 2020 v Ramat-Ganu v Izrelu.