Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

četrtek, 27. december 2018 ZDA, Kanada, Velika Britanija, Avstralija in Nova Zelandija: Razpis za raziskovalne štipendije

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija ASEF (American Slovenian Education Foundation) je objavila razpis za raziskovalne štipendije na 32 odličnih univerzah v ZDA, Kanadi, Veliki Britaniji, Avstraliji in Novi Zelandiji.

S štipendijskim programom fundacija ASEF krepi raziskovalno in študijsko sodelovanje med Slovenijo in odličnimi tujimi univerzami.

Štipendije omogočajo slovenskim študentom in ameriškim študentom slovenskih korenin, da na 10-tedenskem raziskovalnem obisku raziskovalne institucije poglobijo in razširijo znanja s svojega študijskega področja.

Prijave so možne za področja: biologija, gradbeništvo, geoinformacijske znanosti, računska in molekularna biologija, računalništvo in informatika, genomika, pravo, lingvistika, morske in okoljevarstvene znanosti, matematika, mehansko inženirstvo, medicina in zobozdravstvo, glasba, fizika, politične in družbene znanosti. 

Razpis je dostopen tukaj

Rok za oddajo prijav je 15. februar 2018. Kontakt za vsa morebitna vprašanja je e-mail naslov info@asef.net.