Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

sreda, 29. marec 2017 Štipendije za študij na Kitajskem

Veleposlaništvo Ljudske Republike Kitajske v Republiki Sloveniji obvešča, da bo veleposlaništvo podelilo štipendije trem slovenskim kandidatom iz Univerze na Primorske za študij v akademskem letu 2017/2018. 

Postopek prijave je sledeč: 

  1. Kandidati s priporočilom fakultete do 3. aprila pristopijo k veleposlaništvu za Pismo o dodelitvi štipendije Kitajske vlade in Obrazec za fizični pregled tujcev.
  2. Kandidati kontaktirajo neposredno svojo izbrano univerzo in jih prosijo za Pismo o sprejemu, 
  3. Kandidati morajo izpolniti in oddati spletno prijavo v informacijskem sistemu štipendij kitajske vlade. Navodila so dosegljiva v datoteki tu. Pri tem je zelo pomembno, da navedete pravilno številko "Agent No."
  4. Kandidati morajo poslati celotno prijavno dokumentacijo (v dvojniku) na našo fakulteto. Prijavni dokumenti so dosegljivi v datoteki tu. V primeru, da ne boste prilagali originalnih dokumentov, je potrebno priložiti tudi kontakte univerze, da veleposlaništvo lahko preveri Predsprejemno pismo. Poleg vsega tega, je potrebno priložiti tudi kopije krvnih izidov. Originalni Obrazec za fizični pregled tujcev in originalne krvne izide lahko obdržite za kasnejšo uporabo na Kitajskem. 
  5. Prijavo za vas nato vloži fakulteta do 15. aprila 2017. Veleposlaništvo dokumentov ne bo vračalo. 

POMEMBNI DOKUMENTI: 

  1. Navodila za uporabo informacijskega sistema štipendij kitajske vlade
  2. Prijava za štipendije kitajske vlade za 2017/2018

Zaradi kratkih rokov vsem zainteresiranim svetujemo, da se čimprej oglasijo v mednarodni pisarni.