Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 14. september 2023 Študenti UP Famnit že tretjič z uspešno izvedbo Biološko-psihološke študentske konference

Tretja izvedba Biološko-psihološke študentske konference je potekala na UP FAMNIT ta konec tedna, 14. - 16. septembra 2023.

Konferenca je bila razdeljena na dva modula, psihološkega in biološkega, ki sta potekala vzporedno. Prijavljeni so predstavljali prispevke s področja biologije in psihologije. Pri organizaciji dogodka so sodelovali študentje UP FAMNIT v sklopu Društva študentov biopsihologije, strokovno komisijo pa so sestavljali raziskovalci naše fakultete: dr. Alenka Baruca Arbeiter in dr. Matjaž Hladnik z Oddelka za aplikativno naravoslovje, dr. Peter Glasnović, dr. Vladimir ivović in dr. Felicita Urzi z Oddelka za biodiverziteto, Katarina Kocbek, dr. Vlasta Novak Zabukovec, dr. Vesna Jug in dr. Tina Tinkara Peternelj z Oddelka za psihologijo ter dr. Dean Lipovac z InnoRenew CoE in Inštituta Andrej Marušič.

Program so obogatila predavanja štirih vabljenih predavateljev:

  • dr. Urška Battelino s predavanjem PSIHOANALITIČNO DELO Z METAFORO PRI OKM,
  • dr. Jurij Dolenšek s predavanjem MIŠJI MODEL SLADKORNE BOLEZNI TIPA 2 IN REMISIJA PO KRATKOTRAJNI KALORIČNI RESTRIKCIJI,
  • dr. Dean Lipovac s predavanjem GRAJENO OKOLJE, KI UPOŠTEVA POTREBE LJUDI in
  • dr. Borut Toškan s predavanjem ONKRAJ GOLE BIOLOGIJE. NA SLEDI VLOGE KONJA V OBREDJIH STAREJŠEŽELEZNODOBNIH SKUPNOSTI JUGOVZHODNOALPSKEGA PROSTORA.

Zbornik povzetkov 3. Biološko-psihološke študentske konference je že objavljen in dostopen tukaj.

Študentje se za podporo zahvaljujejo UP FAMNIT, znotraj fakultete pa še posebej Oddelku za psihologijo in Študentskemu svetu. Podporo so jim izkazali tudi Marjetica Koper, Luka Koper in GOLD ISTRA TARTUFI.