Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

torek, 9. avgust 2022 FAMNITOVI študentje zopet uspešni na 29. Mednarodnem študentskem matematičnem tekmovanju (IMC)

Študenti na UP FAMNIT so se med 1. in 7. avgustom 2022 udeležili 29. Mednarodnega matematičnega študentskega tekmovanja (International Mathematics Competition for University Students 2022), na katerem se je pomerilo kar 667 študentov iz vsega sveta.  

Univerzo na Primorskem (UP FAMNIT) so tokrat z izjemnimi rezultati zastopali Diar Gashi (študent 1. letnika programa Matematika), ki je z 21. točkami prejel bronasto medaljo, častno omembo pa so prejeli Dren Neziri (študent 1. letnika programa Matematika), Mirza Redzić (študent 1. letnika magistrskega programa Matematične znanosti) in Todor Antić (študent 3. letnika programa Matematika).

Iskreno čestitamo tudi Dorotei Redžepi (študentka 2. letnika programa Matematika) in Ajli Šehović (študentka 3. letnika programa Matematika), ki sta prejeli certifikat o udeležbi.

Tekmovanje je bilo organizirano pod okriljem Univerzitetnega kolidža v Londonu, ki ga je v Blagoevgradu gostila Ameriška univerza v Bolgariji in je po dveh letih zopet potekalo v živo. Hibridna udeležba je omogočala tudi tekmovanje na daljavo (preko spleta), vendar končni rezultati nalog tekmovalcev, ki so sodelovali na daljavo, še niso znani.

Na dosežke naših študentov smo izjemno ponosni in jim iskreno čestitamo!

Več informacij ter naloge, ki so jih reševali tekmovalci, so na voljo tukaj.

    
    Dosežki naših študentov